Shiatsutherapie

Shiatsutherapie is gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en betekent letterlijk ‘vingerdruk’. Door gebruik te maken van bepaalde drukpunten en strekkingen kunnen uw klachten worden verminderd of worden opgeheven. De kans op en de duur tot volledig herstel is geheel afhankelijk van de vraag hoe lang u al last heeft van uw klachten.   

Waarom Shiatsutherapie?
Is het u ook wel eens opgevallen dat een huisarts bij bepaalde klachten altijd dezelfde medicijnen voorschrijft. Dit ongeacht de persoon.
Alsof we allemaal hetzelfde zijn. In dat geval wordt uzelf niet behandeld, maar de klacht.
  Shiatsutherapie

In de Shiatsutherapie ligt dat anders. Door middel van een uitgebreid intakegesprek probeer ik samen met de cliënt inzicht te krijgen in de oorzaken van de klacht. Zodra die is verkregen kan door middel van shiatsubehandelingen, kruiden, voeding en oefeningen de kern van de klacht worden aangepakt, met als doel om deze te laten verdwijnen.

Het intakegesprek neemt ongeveer 90-120 minuten in beslag. U ontvangt naast een diagnose ook een eerste korte behandeling. Ook wordt een indicatie gegeven van het aantal vervolgbehandelingen die nodig zijn om de klachten te verminderen of te laten verdwijnen.
De vervolgbehandelingen duren ongeveer 60 minuten.