Over mijzelf

Al op vrij jonge leeftijd kreeg ik interesse in de gezondheid van mensen.Tot mijn 13e jaar verdiepte ik mij in de homeopathie en maakte zelf kruidenthee├źn, zodat ik mensen rondom mij kon genezen.

Tijdens mijn middelbare schooltijd liet ik de kruiden achter mij en droomde van een baan als chirurg of patholoog anatoom. Door omstandigheden was het voor mij onmogelijk om deze droom te verwezenlijken.
Alhoewel ik het toen niet leuk vond, denk ik achteraf dat het pad wat ik daardoor bewandeld heb mij meer heeft gebracht, dan als ik Medicijnen was gaan studeren. Niets is toeval, alles heeft een doel.

Na mijn studies Bestuurskunde en Politicologie heb ik jarenlang gewerkt als beleidsmedewerker en manager, met name op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Alhoewel ik daar heel veel voldoening in kon en kan vinden, bleef er toch sprake van een gemis. Ik probeerde door het lopen van EHBO-diensten, door sport- en ontspanningsmassage, astrologie en coaching invulling te geven aan mijn behoefte om mensen te helpen, zowel op fysiek als geestelijk vlak. Deze holistische aanpak van lichaam en geest heeft mij uiteindelijk gebracht tot de shiatsutherapie en acupunctuur.
 
Over mezelf

In deze therapie kan ik alles kwijt wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd en ervaren en geeft invulling aan de passie in mijn leven: mensen adviseren en ondersteunen in hun gezondheids- en/of ziekteproces.

Gevolgde opleidingen
2003 Sportmasseur, Nederlands Genootschap voor Sportmassage
2007 Opleiding tot praktiserend Astroloog bij Ishtar Zoetermeer
2009 Beroepsopleiding tot Coach
2011 Opleiding tot Shiatsumasseur bij Qing Bai Academie
2011 Opleiding tot Gewichtsconsulent
2013 Opleiding tot Shiatsutherapeut bij Qing Bai Academie
2013 HBO-opleiding Westerse Medische Basiskennis
2013 Reikimaster bij CIVAS
2014 ● Triggerpointmassage
2014 Stoelmassage bij Touch Pro: licentiehouder
2016 ● Chinese Kruidenopleiding bij Qing-Bai
2017 ●  Acupunctuuropleiding bij Bo Yi in Zoetermeer (2e jaar)
2018 ●  Acupunctuuropleiding bij Qing-Bai
 
Bijscholing
Per jaar volg ik diverse nascholingen op het gebied van Acupunctuur, Shiatsutherapie en Chinese en Westerse Kruiden.